Μεσογειακή Διατροφή και Φυσική Δραστηριότητα

Παρακάτω γίνονται ξεχωριστές αναφορές στη βιωματική – θεωρητική πλαισίωση και στην παραγωγή υλικού.

Βιωματική πλαισίωση

Επίσκεψη στο εργοστάσιο της “Tasty”

Στις 10 Ιανουαρίου 2012, οι μαθητές ξεναγήθηκαν εκτενώς στο εργοστάσιο της “Tasty” εξηγώντας τους τη διαδικασία παραγωγής, καθώς και τις πλευρές εμπορίας των προϊόντων. Είχαν την ευκαιρία να υποβάλουν ερωτήσεις για θέματα διατροφής βγάζοντας χρήσιμα συμπεράσματα.


 

Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών

Στις 20 Ιανουαρίου 2012, οι μαθητές επισκέφτηκαν ανοιχτούς και κλειστούς αθλητικούς χώρους των εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών μαθαίνοντας για την ιστορία του Σταδίου.

2012_OAKA


Ολυμπιακό Εργομετρικό Eργαστήριο

Στις 20 Ιανουαρίου 2012, οι μαθητές παρακολούθησαν διάλεξη από εργοφυσιολόγους στο Ολυμπιακό Εργομετρικό Eργαστήριο και έκαναν χρήση των εργομετρικών μηχανημάτων κατανοώντας καλύτερα τη χρήση τους.

2012_OAKA (02)


Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής

Στις 8 Φεβρουαρίου 2012, οι μαθητές του προγράμματος Αγωγής Υγείας «Μεσογειακή Διατροφή και Φυσική Δραστηριότητα» επισκέφτηκαν το Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής και ξεναγήθηκαν σε μονάδες παραγωγής και συντήρησης τροφίμων με σκοπό να κατανοήσουν καλύτερα βασικές αρχές της διατροφής (διατροφική πυραμίδα, ομάδες τροφών και ασφάλεια τροφίμων) μέσα από βιωματικές διαδικασίες.

2012_Harokopeio


Επίσκεψη στο εργοστάσιο της “ΕΒΓΑ”

Στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Υγείας “Μεσογειακή Διατροφή και Φυσική Δραστηριότητα” πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο εργοστάσιο της ΕΒΓΑ,. Έγινε σχετική ενημέρωση από τον υπεύθυνο του τμήματος marketing και στη συνέχεια οι μαθητές παρακολούθησαν τον τρόπο παρασκευής των προϊόντων βγάζοντας χρήσιμα συμπεράσματα.

 

2012_ΕΒΓΑ


Εκπαιδευτική Εκδρομή στο νομό Σερρών

Το πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με θέμα “Μεσογειακή Διατροφή και Φυσική Δραστηριότητα”, που πραγματοποιήθηκε κατά το σχολικό έτος 2011-2012, πλαισιώθηκε βιωματικά από την εκπαιδευτική εκδρομή στο νομό Σερρών στις 26-29 Απριλίου 2012.


Μαθήματα «Γλυκιάς Αλχημείας»

Οι μαθητές του προγράμματος Αγωγής Υγείας, «Μεσογειακή Διατροφή & Φυσική Δραστηριότητα» επισκέφτηκαν το εργαστήριο ζαχαροπλαστικής του Στέλιου Παρλιάρου. Οι μαθητές εργάστηκαν ανά ομάδες βιώνοντας τον τρόπο παρασκευής διάφορων γλυκισμάτων. Ακολούθησε συζήτηση για το μέγεθος των μερίδων και τις επιπτώσεις στη υγεία μας από την κατανάλωση γλυκών αλχημειών.

2012_Parliaros


Θεωρητική πλαισίωση

Διατροφή και υγεία … για μας, τα παιδιά

Στις 19 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε δράση με το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας παρουσιάζοντας τη σπουδαιότητα της διατροφής στην υγεία με επίκεντρο την παιδική ηλικία.

Το θέμα ήταν “Διατροφή και υγεία για μας, τα παιδιά”. Έγινε διάλογος ανάμεσα σε γιατρό και μαθητές, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Μεσογειακή Διατροφή και Φυσική Δραστηριότητα».


Παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού

Πυραμίδα Μεσογειακής Διατροφής

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία

Στα πλαίσια του προγράμματος “Μεσογειακή Διατροφή και Φυσική Δραστηριότητα”, που υλοποιήθηκε κατά το σχολικό έτος 2011-2012, ομάδα μαθητών σύνθεσε Πυραμίδα Μεσογειακής Διατροφής.


Ασφαλής Χρήση Τροφίμων

Αφίσα του προγράμματος “Μεσογειακή Διατροφή και Φυσική Δραστηριότητα”, που υλοποιήθηκε κατά το σχολικό έτος 2011-2012 στο 2ο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθηνών.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.